Nemzetközi Gitárfesztivál és Mesterkurzus/International Gitarfestival and Masterclasses Encs
Infók/ Information
 
Fotók/ Photos
 
A táborról írták
 
Fesztivál 2008

Encsi Nemzetközi Gitárfesztivál: 2008. Júl. 1-8

International Guitarfestival at Encs: July, 1-8, 2008

 

Meghívott vendégek/ Invited artists:

  • Gianfranco Volpato (Olaszország- Italy)
  • Alberto Mesirca (Olaszország- Italy)
  • Duo Nihz (Hollandia)
  • Guitarcompany (Hollandia)
  • Carlos Martins és Peltzer Ferenc
  • Balkan Strings (Zoran Starcevic and sons -Serbia)
  • Marek Dlugosz (Lengyelország- Poland)

Művészeti vezető/ artistic director: Papp Sándor

Az Encsi Nemzetközi Gitárfesztivált 2001-ben alapította Papp Sándor debreceni gitárművész, a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének és Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolának a gitártanára. A hagyományteremtés szándékával, fiatalok gitártáboraként indított kezdeményezés azonnal gyökeret eresztett és nemzetközi fesztivállá nőtte ki magát. Kiemelkedő szerepet játszott a nemzetközivé válásban Gianfranco Volpato mester, az olasz csoport művészeti vezetője. A program napjainkban neves hazai és külföldi művészeket is felvonultató nemzetközi zenei esemény, mely ötvözi a fesztivált a mesterkurzussal. Résztvevői nagyon sokszínűek, hiszen együtt élnek, zenélnek itt a gitárjáték fortélyait elsajátítani akaró középiskolás diákok és az elismert művészek. A magyar fiatalok, művészek baráti és szakmai kapcsolatokat alakítanak ki a fesztiválon résztvevő erdélyi, olasz, lengyel, szlovák, cseh résztvevőkkel. Az elmúlt 3 év tapasztalatai alapján elmondható, hogy akik egyszer megfordultak itt, azok évről-évre újra visszatérnek. Első évben 20 fő, második évben 32 fő, harmadik és negyedik alkalommal már 40-50 fő aktív résztvevője volt a rendezvénynek. 2004-ben olasz, lengyel és erdélyi művészek, fiatalok mellett olyan nagyszerű, világhírű vendége, mestere is volt a fesztiválnak, mint a 81 éves Alirio Diaz venezuelai gitárművész. 2006-ban nyolc nemzet gitárosai vettek részt a fesztiválon (olasz, lengyel, cseh, szlovák, román, holland, dán és magyar). Idén várhatóan további három nemzet (francia, ukrán, belorusz) képviselőivel bővül a repertoár. 

Ha ön nem járt itt, jöjjön el, tapasztalja meg személyesen azt a feledhetetlen hangulatot és élményekben gazdag programot, amely ezt a nemzetközi rendezvényt jellemzi. Csodálatos vidék, nagyszerű emberek, szép emlékek. Ezt viheti magával a szívében mindenki, aki részt vesz az Encsi Nemzetközi Gitárfesztiválon.

 
Link
 
Számláló
Indulás: 2004-10-15
 
Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!